::Love You::
D'Owner!

Arahan : Sentuhlah gambar tuEntries About Linkies Stuff

Hello! welcome to my bloggie :D


My Mood

SAMBUNG BELAJAR PULAK LEPAS NIJejak kaki sini wehhh
I Love them!

Template: Nurul AtiQah
Edited By: Anis Sofea 14
Others:   


PRAY FOR GAZA

Assalammualaikum, Hye ! Kali ni saya nak cerita tentang ISRAEL MENYERANG GAZA.Menangis apabila saya membaca beberapa berita di kaca Tv mahupun di facebook; Kalau saya mampu, mungkin saya akan menyumbangkan apa-apa untuk mereka atau melawan tentera Israel.Tapi saya hanya budak belasan tahun.Saya pun tak mampu nak melawan bom atom mereka yang besar.Saya hanya mampu menadahkan tangan dan berdoa kepada ALLAH S.W.T supaya melindungi mereka.Air mata saya jatuh apabila mendengar berita Israel membakar bayi.Ingatlah Malaysia ! Kita di sini dapat bergelak ketawa.Tetapi mereka di sana menangis mengenang nasib mereka, mengenangkan nasib keluarga mereka.Kita di sini boleh lagi bermain Internet, lepak dengan kawan-2, landing atas katil.Tapi mereka ? Mereka berlari ke sana ke mari hanya untuk mencari tempat perlindungan dari terkena BOM ATOM ! NUCLEUR ! MASYA ALLAH !

Saya baru je tengok berita dari facebook.ALHAMDULLILLAH, ALLAH bantu orang Islam.Terdapat beberapa kejaiban di GAZA.

Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga meran
gkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza:Peristiwa 1

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah
yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2

Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu???

Peristiwa 3

Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4

Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia berpatah balik!
Allahu Akhbar!

Peristiwa 5

Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia. Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6

Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Ulama itu berkata, "Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?", lalu baginda menjawab, "Aku mahu berperang di Gaza !!!".
MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah kita?

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.
Allahu Akbar!!!

#ALLAH BERSAMA KITA...
DOA JGN PERNAH BERHENTII...SAYA BUKAN ORG MALAYSIA,SAYA BUKAN ORG SYRIA, SAYA BUKAN ORG PALESTIN,.,TAPI SAYA ORG ISLAM..ADA SAUDARAKU DI SANA PERLUKAN AKU DAN KAMU..TOLONG MEREKA...WALAUPUN DENGAN DOA.

Allah...Allah...Allah...Selamatkan n turunkanlah bantuanMu pada saudara2 kami ya Allah..
*Copy paste from Facebook

Wahai Umat Islam, mari kita berdoa untuk GAZA, semoga ALLAH melindungi mereka.Amin....

P/S: bagi yang ingin menderma mungkin rm1 anda bolehlah hulurkan sumbangan kecemasan untuk Gaza di samping perasaan simpati dan do’a yang kita panjatkan. Aqsa Syarif sedang mengumpulkan dana dan sebahagiannya sedang disalurkan di Gaza.
Segala sumbangan boleh dimasukkan ke salah satu akaun ini:
Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Swift code: MBBEMYKLAkaun Bank Islam: 12 092 01 003490 4
Kemudian sila maklumkan ke admin@aqsasyarif.org.my atau di talian kami 03-8733 4636, faks 03-8734 9636.


GAZA SEDANG DISERANG. Sebagai rakyat dan umat yang prihatin, mari kita hulurkan sumbangan kecemasan untuk Gaza di samping perasaan simpati dan do’a yang kita panjatkan. Aqsa Syarif sedang mengumpulkan dana dan sebahagiannya sedang disalurkan di Gaza.

Segala sumbangan boleh dimasukkan ke salah satu akaun ini:

Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Swift code: MBBEMYKL
Akaun Bank Islam: 12 092 01 003490 4

Kemudian sila maklumkan ke admin@aqsasyarif.org.my atau di talian kami 03-8733 4636, faks 03-8734 9636.