::Love You::
D'Owner!

Arahan : Sentuhlah gambar tuEntries About Linkies Stuff

Hello! welcome to my bloggie :D


My Mood

SAMBUNG BELAJAR PULAK LEPAS NIJejak kaki sini wehhh
I Love them!

Template: Nurul AtiQah
Edited By: Anis Sofea 14
Others:   


Review Doktor Cinta

Assalammualaikum, Hye guys ! Now I want to review this novel.Baru je beli.Entah macam mana buku ni ada aura sampai saya nak ambil novel ni walaupun novel ni bukan dalam list saya.Saya tengok cover die pun dah cun.Okey, kita tengok sinopsis kat belakang kulit buku ni dulu yek :D

Mazliana Haji Nordin, gadis comel yang sempoi dan selamba. Terpaksa menjadi kekasih satu malam kepada Tengku Iskandar untuk mengelakkan Tengku Iskandar berkahwin dengan pilihan mamanya. Tetapi rancangan menjadi rumit apabila Tengku Mariam, mama Tengku Iskandar menyukai Mazliana dan terus merisik Mazliana. 

Banyak perkara yang berlaku kepada mereka tetapi Mazliana menghadapinya dengan bersahaja dan sempoi. Kewujudan Tasha dan Julia Hana sebagai penagih cinta Tengku Iskandar sedikit pun tidak menjejaskan sifat bersahaja dan sempoinya itu pada awalnya. Namun, sekian lama bergaduh, mengusik, membuli sesama mereka, ada perasaan halus wujud dalam hati masing-masing. Tapi, biasalah, Tengku Iskandar dengan egonya, Mazliana dengan perangai bersahaja dan kelibutnya. 
Julia Hana, model terkenal menjadi pilihan Tengku Iskandar kala itu kerana cinta Tengku Iskandar masih milik Julia Hana walaupun pernah dikecewakan oleh model terkenal tu. Tapi, sejauhmana keikhlasan Julia Hana dalam perhubungannya? Bagaimana dengan Mazliana? Takkan sedikit pun tidak terkesan dengan layanan lembut Tengku Iskandar pada Julia Hana sedangkan kata-kata laser saja yang keluar pabila bersamanya? Tengku Mazlan, Tengku Mariam, Zikri, Syamin dan Taufiq adalah sebahagian insan-insan yang mewarnai lukisan hidup Mazliana Haji Nordin. 

Err, sorry.Saya copy dekat kaki novel ni.Tapi takpelah okey.Ni pulak review saya :

Suka giler dengan watak Mazliana yang gila-gila.Syamim a.k.a mimi pun merupakan watak yang penting dalam novel doktor cinta ni.Okey, kisah permulaan mereka macam ni.Mazliana ni kena jadi girlfriend palsu Iskandar, sebab si iskandar ni taknak bertunang dengan Tasha.Tasha ni baik jugak tau.Suka dengan watak dia.Mazliana pun terima disebabkan Iskandar janji untuk bagi dia duit.Duit tu, dia nak bagi kat Taufiq a.k.a adik angakat dia.Tapi mak Iskandar ni dah tersuka pulak kat Mazliana.Sebab Mazliana pernah rawat kaki dia yang terseliuh dulu waktu kat Padang kanak-kanak.Mereka pun akhirnya bertunang.Seronok tengok kalau watak Iskandar dengan mazliana.Mereka suka gaduh benda hal yang kecil.

Mucul pulak watak Julia Hanna yang kacau hubungan mereka.Walaupun mereka ni masih lagi belum loving-loving.Mula-mula ingatkan watak Julia Hanna ni baik.Rupanya jahat.Geramm dengan watak dia.Disebabkan Julia Hanna lah Mazliana dengan Iskandar ni gaduh.Waktu tu memang saya nangis gila-gila.Okey kot.Sampai sini jelah saya review.

Nak review lebih-lebih tapi takut cik penulis marah.Novel ni saya bagi 5*****.Good Job penulis ! Okey, saya cau dulu.Belilah okey ;) Babai...