::Love You::
D'Owner!

Arahan : Sentuhlah gambar tu



Entries About Linkies Stuff

Hello! welcome to my bloggie :D


My Mood

SAMBUNG BELAJAR PULAK LEPAS NI



Jejak kaki sini wehhh




I Love them!

Template: Nurul AtiQah
Edited By: Anis Sofea 14
Others:   


fighting fighting spm 2k16

Assalammualaikum dear bloggie hehe. Trial dah lepas. Alhamdulillah result pun ok berbanding mid year punya exam. So kalau boleh nak buat lgi elok utk spm sebenar. Hmm... perasan nak spm ni susah betul na diungkapkan dengan kata2 ecewahh. Lebih kurang mcm ni ah kot muka aku sekrang

Image result for anime stress face gif

Ahhhhh seteressss weh. tapi kalau boleh nak dekat exam ni kene kurngkan stress. Banyakkn zikir. Tenangkn diri. Usaha paling penting. Allah tak tengok kejayaan kita tapi allah tengok usaha kite. Dengn izin Allah, Allah akan bantu. Sebenarnya aku ada dengar satu motivasi yang buatkan hti aku ni tersentuh sikit ah. Nak berjaya kene ingat 4 perkra ni. Actually ada 7, tapi aku pling suka 4 bende ni ah. 

1. Biar Allah suka kita
2.Mak kan mak
3.Ayah kan ayah
4.Cikgu kan cikgu

Huhu apa2 bende kita kene tengok balik 4 bende penting tu. Dalam bumi Allah jangan sesekali kite buat Allah benci kat kite.Redha mak,ayah dengan cikgu tu penting. Dalam ceramh motivasi tu buat aku teringat satu mutiara kata...

"Diorang bagi kau bunga, 
takkan kau nak balas dengan racun?"

"Kalau ada 10 orang pelajar cemerlang kaulah salah seorag darinya,
tapi kalau ada seorang pelajar cemerlang kaulah orangnya."

Buat hati aku lagi berkobar kobar nak study. 

Image result for anime face funny gif

Hehe insyallah. Dalam hidup ni takde bende pun yang mustahil. Kalau Allah suka kite, insyallah dia tolong kite. Kadang2 orang yang selalu failed dalam exam pun boleh cemerlang dalam spm. Manusia ni mampu merancang, tapi yang menentukan adalah Allah. Jangan pernah berhenti berdoa. Allah suka manusia yang selalu berdoa kepadanya. 

So akhir kata... nak ucap goodluck kat batch 99 yg akn jawab spm 2k16 ni. Insyallah egalah urusan kite utk jawab exam dipermudahkan. Chaiyokk!!! :)) 9A+

Image result for anime gif






trial dan spm

Assalammualaikum! Hallo hallo hehe. Okey, di ruang blog yang dh berhabuk ni, aku nak mohon maaf dari hujung rambut ke hujung kuku kaki. okey tk lawak pun hehe. kenapa tetibe mintk maaf? hehe sbb tk lama lagi nak trial. Bila nak exam je tergedik gedik minta maaf, kalau sebelum exam perangai macam apa lagi. hahaha,  Okey okey. Nak mintak restu semua ecewahhh hahaha. semoga dipermudahkan segala urusan nak trial ni. Ops nak spm pun sme. lagi berapa bulan je huhu. seram dek nonnnnn. Sempat update blog wktu malam je. wktu siang busy huhu. Busy angat. Mak ayh dh la kat mekah. Huhu rindu sangat2. Nanti time trial , depe still kt sne.

Aku harap sgt dekat2 nak exam ni kepala tak buat hal. nak stress la, pening la. ngade tau. Harap dipermudahkan segala urusan, Insyallah. Doa2kan la ye. Dah la banyak sgt formula tk study lgi ni huhu. Tapi insyallah sempat. kot... hehe.

Chaiyok2 fighting! Anis you can do it. ecewah hahahaha. takleh blah la.

goodluck utk semua batch 99's! Okey bye assalammualaikum

Pengalaman benar di tanah suci :)

Assalammualaikum semuaa!! Heheh lama dah tk update blog ni. Okey harini aku nk story morry sikit kisah benar pengalaman org yg dah pergi mekah ni. Semua mesti dh tk sbr en. Ceh bajet pulak hahahah. Okey okey tnpa melengahkan masa...

First story: 

Okey, ini terjadi kat kawan mak aku. Diorang semua satu rombongan ni naik bas, otw ke mana aku tak ingat pulak. Then diorg berhnti mcm stu rnr lah. Ketua rombongan tu cakap,

"Siapa2 nak pergi tandas boleh turun sekarang, sebab kita takkan berhenti lagi lepas ni."

Semua orang dalam bas tu pun turun kecuali ada sorang makcik ni. Makcik ni kabo le yang dia tknk pergi tandas, sbb dia boleh tahan kencing. So dia duduk dlm bas. Then bila bas dh bergerak, tiba2 makcik ni bgitau yang dia nak terkecing. Dah tak tahan sgt bas pun berhenti kat tgh padang pasir. Makcik ni pun pergila turun dri bas utk teruskan hajat dia tu sambil dijaga oleh anak2 dia. Kire mcm anak2 dia ni tolong coverkan dia la. Korang nak tau brp liter dpt? Dpt dlm 4 botol. 1 botol 500m. Uish kuasa Allah kan.

2nd story: 

Ini pun terjadi kat kawan mak aku. Kirenya semuanya pengalaman kawan mak akulah hehe. okey okey first kwn mak aku ni wktu kat malaysia sebelum dia terbang ke mekah, kwn2 dia ni adalah story morry pasal cuaca kat mekah sekarang cuaca panas. Kene hati2. Pastu yg kawan mak aku ni kabo le, yg dia okey je tahan panas sbb selalu main sukan kat luar time cuaca panas.

Pastu bila je dia sampai kat mekah, nak dijadikan cerita dia demam panas. Demam panas smpai masuk hospital. Dari first dia smpai mekah smpai nak balik Malaysia, demam dia tak kebah2. Kesianla jugak tpi nak buat mcm mne kan. Ada hikmah Allah nak tunjuk la tu.

3rd story: 

Ini cerita pasal suami kepada kawan mak aku. Kwn diorg ada ah cerita yang makanan kat mekah ni tk selalu ikut selera tekak kite. Tapi yang si suami dia ni kata

"Aku tolak kayu dengan batu je, semua aku makan."

Smpai je mekah, dia hilang selera nak makan. Perut jadi tk sedap. Yg si isteri pulak yang selera. Huhu

The end of the story yg aku tau. So kesimpulan kat sini adalah kite kene sentiasa jaga mulut kite tk kiralah kat mekah ke kat mne ke. Mesti kene jaga! Pepatah pun ada ckp kerana mulut badan binasa. Cerita ni semua bukanlah tujuan nak bukak aib. Tpi nak bagi semua orang sedar tntg betapa bahayanya bila ckp lepas. So jadikan sebagai iktibar.

Selain tu, sbb mak ayh aku nk pergi mekah tunaikan haji. Alhamdulillah syukur utk mereka. 50 days tanpa diorang. Huhu. Pray for me and for them too. Semoga selamat pergi dan pulang aminnn.

Okey byee Assalammualaikum ;)

Hai 2016 bye 2015

Assalammualaikum. Harini 31/12/15 and esok 2016 akan menjelma. So goodbye 2015! Banyak kenangan indah tahun ni. Tak boleh describe dengan kata2. Okey kite throwbck sikit tahun 2015 thun ni. Teringat lagi wktu awal tahun dulu, sedih sbb geng dah tak satu kelas tpi excited dpt kelas baru hahaha 4sn2. Excited ah nak masuk upper form, Takleh blah, Skarang terseksa hahaha. Lepastu time nak tunggu result sbp dgn mrsm pe semua. Mmg semua berdebar ah hahaha. Then wktu merentas desa mmg best!

Lepastu masuk bulan 2 semua pakat2 pindah termasuklah aku hahaha. Masuk asrama pe semua. Kawan dengan kawan2 baru. Experience yg aku dpt thun ni mmg best. Time homesickpun kenangan jugak tu hahahaha. Ingat lagi time first day bulan puasa. Sedih sangat tk dpt berbuka dengan family. Call mak nangis2 eceh tpi tkdee ah teruk sgt pun. Acah je tu hahaha :p

Pejam celik pejam celik dah 2016. Lagi seminggu aku nak jadi sweet 17. Sbb birthday aku 7/1 hahaha. Nak dekat dah :p Tahun ni pun spm. Wah cepat gila masa berlalu. Rasanya mcm bru je lagi aku daftar kat rpk mase form 1. Tahun tu 2012. wuuu cepatnya dah besar. Tahun ni kene struggle lebih sikit. Ylah, spm kan. Nak jugak buat family bangga huhu. Azam 2016... hm rse mcm nak study sungguh2 lpstu solat taknak tinggal then smua impian tercapai. Fuh azam la kononnya kan haha. Harap tercapai.

Aku harap 2016 is better than 2015. And aku pun akan jadi lebih baik dri thun 2015. Fuh fuh gogo anis!

Thankyou untuk kenangan :D

Assalammualaikum guys! Okey rasanya dah lama gila tak buat entry. Dah berapa bulan tah. So skerang mood tgh rajin hehe. Okey strt dgn apa dulu eh? Haaa lupa nak ckp yang aku sekarang ni dah tak stay kat mrsm dah. Pindah balik sekolah lama. Sebab? Haa sbb dia ada masaalah kesihatan. Tak silap nama penyakit tu rhumetoid atheritis. Melibatkan joint dgn veins. Kalau sekali kene mmg sakit gila katakooo. Rasa dia mcm kaki kau terseliuh. Nak jalan pun susah. Nanti kome try le search. Susah nak explain. Hahaha. Disebabkan masaalah kesihatan tu la, mak ayh aku sruh pindah balik. Senang sikit kalau duduk rumah. Nak pi appoiment doktor pun senang. Nak dijadikan ceritalah waktu aku nak pindah tu memang drama air mata sungguh. First, aku memang taknak bagitau diorg yg aku pindah. Esoknya pergilah maktab sbb nak amik barang pe semua. Masuk je kelas, ramai yang serbu tanya.. aku pun cakaplah yang aku pindah. Air mata mmg dah tak tertahan. Menangis terus. Peluk2 dulu. Then aku pergilah kelas sebelah sbb cdgnya nak jumpa Aqilah. Tapi tkde dalam kelas. So aku pun tegur2lah sape yang ada kt dlm kelas tu. Nangis2 jugak. Siapalah yang tak nangis even berkenalan cme 8 bulan.

Tetiba bedmate datang tegur aku. Dia dengan gangsternya cakap "Pahal pindah tak bagitau?" Aku pun dengan air mata melelehnya terus peluk dia. Dah takleh nak kata apa kan. Sedih sangat waktu tu. Dia pun nangis gak ah. Tengah syok nangis dgn bedmate, qilah pun masuk kelas. Haa ni lagi ah , dua2 meraung dalam kelas. Dah tak kesah dengan budak lelaki yang ada kat dalam kelas tu. Kitorang menangis je. Hahaha malu pulak bila ingat balik. Lepastu sorang2 roomate aku datang. Semua muka tak puas hati sbb aku tak bagitau diorg yang aku pindah. Peluk2 la. Ciah datang tumbuk badan aku banyak kali sbb geram. Aku mmg speechless, then ciah peluk aku. Lepastu ariffa dengan asma datang jumpa aku. Roomate aku jugak ni. Semua marah dengan mata2 merah sbb baru lepas nangis. Budak form lain yang tengok pun aku dah tak kisah. Aku peluk ah diorg ketat2. Nangis2 kat luar kelas. Lepastu sesi salam2 dengan dak2 perempuan. Peluk2 pe semua. Lepastu tgkp gmbr dengan geng codox. Hahahah akan ku rindu geng ini. Kalau ada trip jangan lupa ajak aku! then deme bagi surat. Ayat dalam surat tu mmg syahdu habis. Buat aku terharu. Thanks for the surat and keychain. Habis nangis pe semua, nak naik asrama tolong mak kemas barang. Terharu lagi sbb diorg sggup tolong aku kemas barang. Tolong lipat baju pe semua. Thanks alwani, ecah, aqilah , 'aqila, ain, syahdu and lain2 yang tolong aku. huhu. Lepastu aku pun keluarlah dari maktab terchentaaa. Huhu syahdunyaaa. Thankyou untuk semua kenangan hukhuk :') akan selalu rindu dgn gelaran "zeni"

Hari esok pulak, masuk rpk. Pergh malu weh waktu first day. Semua orang pandang. Yelah budak baru kan time tu. Dpt masuk kelas lama balik. Kelas 4sn2. Hahaha masuk je kelas semua jerit panggil nama aku. Haha lepastu deme tolong sediakan meja untuk aku. Thankyou!! :))) Terharu la sbb aku kan ada masaalah kesihatan sikit, so diorg pun ada yang tolong angkatkan beg pe semua. Thanks insyirah and wan sbb banyak tolong aku dalam kelas tu. Sayang ketat2 :* and thanks utk ilah sbb sudi jadi driver motor aku waktu balik sekolah hahaha muahh. And yang lain2 thanks sbb tolong pimpin aku. Eceh. Muahhh sayang monkeys sangat2! :D Well aku still rindu time form 3. Ahh tak boleh move on lagi.

Harap hari esok lagi baik dari hari ini :)



my new life with new friends

Hai blog comel muah muah. Dah lama tak update. Gila berhabuk duuhh hahaha. Ok ok aku nak story ah sikit en psl kemasukan aku kt mrsm pengkalan hulu haaa. Hahaha ok first2 tu sumpah awkward gila. Seram gila. Daftar 4/2 tpi aku smpai pengkalan hulu 3/2. Nak mandi kolam air panas la kononnya hahaha. Ok ok then lepas tu beli brg2 pe semua. Esoknya bila masuk je kawasan sekolah tu pergh penuh dgn kadet polis dgn LDP nya. Malu tkyh ckplah. Dah mcm anak president kau tau hahaha. Disambut mcm puteri. Mmg ramai gila org, sesak ah jgk hahaha. Lepas habis je dftr aku pun nak ah angkat brg bwk msuk asrama tapii.. aku dihalang oleh budak sekolah tu. Semua berebut nak angkat brg aku. Diorg helpers kalau tk silap. Aku mmg tk pgng brg lgsung duh sbb semuanya diorg yg angkat. kesian aku tgok sbb brg aku semuanya berat. Hahaha tkpelah diorg ikhlas tolong hehe.

Masuk je kawasan aspuri and dah masuk bilik pe semua akupun kemas barang aku apa yg patut. Then dgr ceramah lepastu perjumpaan homeroom. Ok aku nak kenalkan homeroom aku. P
President homeroom aku nama dia Luqman si mata besar lol lawak haha and vice president Alia Husna Doraemon! Hehehehe. Lepastu si izzue islam , Faridz hahaha lol. Ustaz Latib, Hidung Zizan , Meziq. Christiano Ronaldo, Addi. Ahli2 perempuan pulak Me as zeni . Aqilah aloq setaq, bala, windoq and sebagainya. Una si kertas, Ciah kembar latif. And Homeroom kitorg ada dua org budak second intake, iaitu hanim and lisya! Welcome to our craziest homeroom!

Hahaha ok sambung psl daftar tdi, Malam tu ad orintasi and mulalah rapat dgn homeroom masing2. First mmg awkward tpi lama2 tu dah boleh terima satu sama lain. ceh! Hahahaha. And the last night tu kitorg ad malam gala, the best day ever la. Sbb malam gala tu classmates kene buat and mmg lawak gilalah time practise. Susah nak kabo mcm mne tpi mmg lawak hahah skit perut aku gelak. They are the funniest classmates. Aku pun happy bila tau diorg gila2 mcm tu. Hahahahaha. Malam gala tu mmg the best laaaaa.

Then kitorg dpt jadi classmates selama seminggu je. Hm :( Sedih do serius ckp, Kitorg kene rombak kelas. Kitorg pun berpisah. Cewah hahahaha. Tapi time homeroom we are still gila2 hahaha. Tak kering gusi bila dgn diorg. Activity week ah best time bakar ayam bbq. Mmg api tak mau hidup, lpstu nasib ad abam scout haa senang sikit hahaaha. Waktu bbq tu addi tkde sbb olahraga so kekurangan seorg ahli homeroom. Tapi kitorg smpn untuk dia sikit. Hahahaa kami baik en hahahaha. Lepas bbq kitorg lepak cafe sbb nak makan sme2 aym bbq tu siap order air lagi haha even tak jadi champion kitorg tak kesah asalkan kitorg happy with each other.

Ada lagi nak cerita tapi mata ni mintak untuk tidur so masa untuk tidur duluan. Byee.






My childhood friend

Ehem ehem disebabkan org tu nak sgt aku tulis pasal dia kan so aku buat lah stu entry hahaha. Malam ni dapat ilham tah dtg dri mne hahaha. So we strt dengan pengenalan dulu yek. Aku strt kenal kau time drjah 4 trikh 5/11/2009 . Oh first knl kau mmg annoying gila ah dekat kau. Serius! Kaki kutuk la apalah gorila la haih mmg bengang hbis aku. Fikir kau senior aku je duh hahaha tpi cerita lama kan. And kite truskan hubungan kwn kite seperti biasa smpailah kau dah jadi senior sekolah rendah pergh bajet doo bila igt balik! Hahaha then kite pernah tersuka sama suka dulu but tu cerita lama and now aku suka kau sebagai kawan baik aku hahaha. Tapi mmg lawak bila igt balik. Kau dengan rmbut botak kau, aku dengan pakaian selekeh aku. Gila sakai dulu! Hahahahah malunyaaa.

Bila kau dah masuk sekolah menangah aku masih di sekolah rendah dan kelepuan aku makin terserlah pergh lawak sia bila igt balik time sekolah rendah. Hahah lpstu kau pun story ah dgn aku mcm mne hidup kau kt sekolah menengah pergh poyo hahaha time tu kite chtting gne fb , mne ad ws, wc pe semua haha. And kite kawan smpai kite gelarkan kite ni TTM hahaha. Ada stu masa kite gaduh teruk smpai tk tgur berapa bulan tah. Wktu tu aku dh msuk sekolah menengah. Gila duh bila igt balik.

Now dah dekat berapa tahun eh? Aku pun nk pindah sekolah dah. Haha tak sngka duh. Lepas ni ssh ah kte nk ws wc pe semua. And aku hrgai segala bende yg kau bgi aku and the latest was cadbury, air gas and keychain yg ad nama kau. Pehallah tk ltk nme aku hahaha lawak duh btw thankyou :) Kau jaga diri kau elok2. Tahun ni kau spm aku just nk ckp goodluck kat kau and kau jgn gatal sgt lol hahahah. Insyallah birthday thun ni aku wish. Then kalau dpt kwn bru jgn lupe tgur kwn lama. k tetibe. Ini cerita time aku sentap gila babun ah dkt kau. Hush skit hati tkyh ckp ah haha ok cerita lama jgn diungkit hahaha. Doakan aku kat sne. And sorry if entry ni pendek tpi aku rse dh ckup pnjg kot. Dah ah cerita untuk kau sorg je hahaha. Plis bangga sikit hahahaha. You're the one.

p/s: jgn rindu hahahahahahha